Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’economista Enric Llarch parla sobre l’actual situació de serveis funeraris arreu de Catalunya

ERC organitzava aquest dimecres al vespre una xerrada per debatre sobre el model de serveis funeraris amb la presència de l’economista i expert en el tema, Enric Llarch.

L’objectiu era poder oferir un ventall de possibilitats per a propiciar uns serveis funeraris públics, justos i transparents. Llarch va parlar de l’actual situació d’aquest servei a Catalunya i de com la mort s’ha convertit en un negoci.

El propòsit és obtenir un servei de qualitat a un preu assequible i, segons Llarch, per a aconseguir això cal assegurar que les empreses que operen en un municipi no tinguin el domini absolut. Cal assegurar també que hi ha el màxim d’informació possible i transparència de cara als usuaris. I, en alguns casos, s’ha de tenir molt en compte el tema de les assegurances, ja que en alguns municipis hi ha una part de l’enterrament que es paga via asseguradora i una altra que la paguen les famílies i el que passa en nombroses ocasions és que les factures de les famílies són molt més elevades que les de les assegurances.

Llarch creu que tot això sol passar per deixadesa dels ajuntaments.

La portaveu d’ERC, Mònica Hill afegia que a Àltima, per ordenança municipal, se li deia que havia de tenir un servei bàsic de preu tancat més econòmic que la carta de serveis. I fins aquest any 2017 no ho ha fet públic, segurament gràcies a la pressió dels últims mesos.

La xerrada se celebrava just el mateix dia que feia dos anys de les darreres eleccions municipals. Hill comentava que durant aquest temps s’han centrat en aquest tema ja que han rebut moltes queixes per part dels veïns afectats per aquesta problemàtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: