Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Audiència de Barcelona confirma la sentència d’inhabilitació a l’exalcalde dels Monjos

L’Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat aquest dilluns la sentència que condemna l’exalcalde de Santa Margarida i els Monjos, el socialista Jordi Girona.

La sentència condemna Girona  a  9 anys d’inhabilitació per exercir un càrrec públic. Girona va cometre delictes de  prevaricació continuada al concedir fins a 38 contractes menors encadenats a l’empresa d’arquitectura Estudi Hèlix per evitar “la licitació pública”.  D’aquesta manera, doncs, l’Ajuntament aconseguia que els projectes no haguessin de passar per un concurs.

La sentència, a més, condemna la secretària municipal  Victòria Ripollès a 5 anys i 6 mesos d’inhabilitació per haver permès la prevaricació.

L’octubre de l’any passat el jutjat de Vilanova va emetre sentència, i l’excalcalde i la secretària van presentar un recurs. Ara l’Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna.

El cas es va iniciar el 2010 arran de la denúncia d’un veí dels Monjos, arquitecte de professió, que va presentar a l’ Oficina Antifrau de Catalunya per la contractació irregular de l’empresa Estudi Hèlix. Els fets denunciats van produir-se entre els anys 2005 i 2009, quan l’alcalde va concedir fins a 38 contractes diferents  a l’empresa.

L’Oficina Antifrau, un cop conclosa la seva investigació va traslladar els fets a la fiscalia, que va iniciar un procediment judicial.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: