Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Juan Hurtado, Canano, presenta “Essències” al Fòrum Berger Balaguer

Dissabte al vespre s’inaugurava al Fòrum Berger Balaguer l’exposició “Essències”, que en coincidir amb la Nit dels Museus va tenir un horari de vespre-nit que va atreure molt de públic.

Canano, el nom artístic del pintor Juan Hurtada resident a Sant Martí Sarroca, és un pintor penedesenc d’arrels andaluses que utilitza la metafísica com a llenguatge. En aquesta exposició presenta les seves pintures que tracten de fer transparent el moment d’aquell present que s’ha perdut amb obres suggerents que fan reflexionar. Les seves composicions estan realitzades amb molta subtilesa, sense marques de pinzell; pintura acrílica de tons pastel, molt suaus: rosats, blaus celests i glacials, ocres, etc. És una pintura on la matèria i els colors convergeixen rememorant allò essencial que ha quedat en l’oblit.
La inauguració va anar a càrrec de Joan Gil Gregorio, membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art de Catalunya i va tenir una síntesi de la filosofia de l’obra de Canano a càrrec dels filòsofs Marc Illa i Toni Porras, que van fer una acurada reflexió i descripció del què signifiquen i desprenen les obres exposades en la mostra. El mateix Hurtado plantejava així els objectius de la seva obra.
La inauguració va comptar amb la música ambiental en directe de Mark Cowling, un virtuós músic anglès establert al Penedès. Hurtado es mostrava satisfet de la bona assistència de públic.
La mostra es podrà visitar a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer fins al 2 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: