Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jornada participativa sobre el Pla de Biblioteques a Vilafranca ha tingut bona participació

Unes 50 persones es van reunir a la sala d’actes de l’Escorxador aquest dissabte per tal de participar en la elaboració de continguts del Pla de Biblioteques i Lectura Pública a Vilafranca.

Tal i com va explicar el regidor de Cultura, Raimon Gusi, en la inauguració de la jornada l’origen d’aquesta activitat se situa l’any 2016 en un Ple Municipal on es va aprovar per unanimitat una moció presentada per VeC sobre la Lectura Pública i Biblioteques. Aquesta moció posava en marxa el Pla de Biblioteques i Lectura Pública a Vilafranca.

La finalitat era crear una Comissió de treball i de seguiment de l’elaboració i execució d’aquest Pla, per elaborar una diagnosi de la situació actual i una proposta per equiparar Vilafranca als estàndards establerts per la Generalitat de Catalunya.

En un primer pas s’ha dut a terme accions amb representants dels partits polítics i del món de la lectura, però aquest dissabte s’obria el debat al conjunt de la població interessada amb una Jornada Participativa per definir els eixos que han de formar part del Pla a quatre anys vista, i per elaborar el document definitiu que ha de ser la eina per desenvolupar i posar en marxa el Pla de Lectura de Vilafranca.

El regidor, Raimon Gusi, apunta que justament ara és un bon moment per fer aquest planteig.

La jornada d’aquest dissabte era oberta a tothom. Primer es va fer una sessió inicial de presentació d’objectius  i desprès es va obrir un procés de treball en grups per àmbits.

Els grups de treball eren sobre la Incidència de l’aprenentatge i l’educació, sobre el diàleg de la biblioteca amb els sectors de la cultura i altres de Vilafranca, un altre sobre el paper de la biblioteca en la cohesió social i la participació ciutadana, un sobre la biblioteca pública i memòria local i finalment un darrer àmbit sobre la promoció de la lectura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: