Dijous, 8 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El festival En Veu Alta torna a invocar la paraula i la senzillesa en la seva tretzena edició

El festival arriba per primer cop al Baix Penedès, concretament a Llorenç del Penedès.

La tretzena edició del festival En Veu Alta de narració i tradició oral se celebrarà al Penedès del 2 a l’11 de juny. El festival programa 44 espectacles en 14 municipis de l’Alt Penedès i el Baix Penedès, fent així el salt a la comarca veïna i passant-se a anomenar EVA Penedès. Aquest 2017, l’EVA ha estat considerat festival estratègic de la Diputació de Barcelona.

De les 44 propostes, molt diferents entre elles, hi ha 20 espectacles per a públic adult, 10 familiars, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 12 sessions de lectures vinculades al programa de voluntariat EVA354.

El festival manté la seva essència: enaltir la paraula i la narració i tradició orals a través de la senzillesa i parant tota l’atenció sobre el que es diu i com es diu. Tot això en espais singulars i poc habituals, de places, carrers i jardins, a caves, cementiris i safareigs.

Sant Sadurní d’Anoia serà la capital de l’EVA Penedès i acollirà el gruix dels espectacles durant el primer cap de setmana. A més, s’hi oferiran propostes familiars entre setmana.

Entre els artistes que protagonitzaran el festival en aquesta tretzena edició hi ha els caps de cartell ja anunciats, com Maria Arnal i Marcel Bagés, Màrius Serra o Arnau Vilardebó. Però també molts altres com el vilafranquí Inda Pereda, Merche Ochoa, Yoshi Hioki, Marta Millà i Horacio Kurti, Dalí Blanch, Toni Gomila o Oscar Intente.

Màrius Serra, que ha estat present en l’acte de presentació del festival, ha explicat que oferirà una proposta familiar centrada a priori en la seva particular llegenda de Sant Jordi.

El festival oferirà la quarta edició de la reeixida proposta ‘Per viure el cementiri no cal morir-se’, l’itinerant ‘A tres bandes’, sopars literaris, la secció ‘Les entranyes de l’EVA’ amb la periodista Cristina Mas i diversos homenatges a personatges com Lewis Carroll, Virginia Wolf o Bertol Brecht. D’altra banda, l’EVA 2017 aproparà la cultura occitana amb l’ajut del CAOC, el Cercle d’Agermanament Occitano Català, a través, entre altres, de l’espectacle inaugural amb el grup Mirabèl o la projecció del documental ‘El viatge’. El voluntariat de l’EVA 354 continuarà sent molt present apropant les seves lectures allà on els reclamin i hi haurà cursos de formació amb l’actriu Lali Barenys.

A banda de l’EVA Penedès, Pradell de la Teixeta, al Priorat, viurà el seu vuitè EVA del 30 de juny al 2 de juliol. Des de l’any passat, el municipi de Gurb, a Osona, també forma part del circuit del festival, que no descarta estendre’s més enllà amb noves ubicacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: