Dijous, 22 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presenta al·legacions al plec de clàusules pel nou tanatori

ERC presenta al·legacions al plec de clàusules per a la concessió del nou tanatori i reitera la necessitat de repensar el model de serveis funeraris.

Els republicans han explicat que el plec de clàusules de la projectada concessió que ha aprovat l’equip de govern contempla que el nou tanatori “serà concedit a una empresa durant 50 anys, el màxim legal, en una concessió que no contempla l’opció de crematori” i que s’ubica en uns terrenys, al sector dels Cirerers, que “tampoc no s’ha valorat si són els més adients per a aquesta finalitat”.

Per als republicans, que tiri endavant aquest plec de clàusules representaria una “oportunitat perduda per a Vilafranca” de repensar el seu model de serveis funeraris i garantir que sigui un servei amb preus assequibles per a tothom i de bona qualitat.

Segons ERC, el plec de clàusules no determina moltes de les condicions que haurien de determinar la construcció del tanatori, com ara la superfície global de l’edifici i el model arquitectònic, el nombre de sales de vetlla i la superfície mínima de les diferents dependències i instal·lacions, un fet que preocupa als republicans ja que “l’Ajuntament se’n desentén i deixa en mans privades la seva configuració”. Segons els republicans, “una bona concessió requereix definir unes exigències de servei públic”.

Davant d’aquesta situació on, segons ERC, no s’asseguren uns preus justos i on el govern no garanteix que els serveis funeraris responguin a l’interès públic, ERC demana que es retiri aquest plec de clàusules i paralitzi la posterior concessió, i que es pacti una proposta de consens a la comissió pel Pacte de Ciutat. Aquest Pacte de Ciutat ha de recollir les línies de model de serveis funeraris públics i que garanteixin uns preus dignes.

ERC es referma amb la proposta d’uns serveis funeraris públics i que donin resposta a una demanda ciutadana per acabar amb el monopoli actual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: