Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Doblet de castells de nou dels Verds a les Fires de Maig

Els Castellers de Vilafranca estrenen el quatre de nou amb folre i sumen el segon tres de nou folrat, mentre els Xicots de Vilafranca descarreguen de manera solvent els dos castells bàsics de vuit

Diada Castellera de les Fires de Maig a Vilafranca, jornada que a l’antiga s’ha  resolt amb una mica més d’una hora de durada, amb bons resultats per a les colles locals.

Els Castellers de Vilafranca han obert amb un correcte tres de vuit amb l’agulla. Un castell novedós en la seva alineació. Ben lligat per baix però amb una pujada lenta als pis de dosos que han sabut resoldre bé amb el nervis de la baixada. Un castell que els verds no havien fet mai per Fires,

En segona ronda han portat a plaça, com els darrers dos anys, el quatre de nou amb folre. Canvis i molts també per anar rodant una bona feina al tronc per descarregar amb ordre el primer de la temporada. Per pocs dies el més matiner fet mai per la colla.

I en tercera ronda el tres de nou amb folre, que enguany ja havien estrenat a la diada del graller. Un bon tres, remenat però, que necessita agafar confiança a la nova alineació, que tot sembla indicar atacarà el de deu pisos, amb algun retoc. Toca anar-lo fent.

Per tancar  i completar la excel·lent tripleta amb castell amb agulla, el pilar de set amb folre descarregat. Rememorant que tal dia com avui de fa 22 anys, la colla assolia carregar a casa per primer cop l’espadat. Solvent com sempre i els que n’han de venir. Propera parada Sants. el 27 de maig, on els dos castells de nou esperen com anys anteriors, si son prou camises.

Els Xicots de Vilafranca per la seva part també han estat a gran nivell. Han obert amb el tres de vuit que enguany enllesteixen des de fa dies i amb molta confiança. Sense gaires nervis a la baixada, solvent i millorat respecte al de Torredembarra, el tercer de l’any. El castell de nou comença a agafar forma.

Segona ronda de cap a pel quatre de vuit, que han fet enguany a les quatre diades importants a plaça. Malgrat no perillar mai, no ha estat còmode al pis de terços. Tot sota control.  I ja van molts mesos sense ensurts amb els bàsics de vuit.

Per tancar la diada i sumar una clàssica que ja podríem anomenar xicotera, el nou de set amb un enxaneta, que just la colla descobria per primera vegada el passat Sant Jordi. Uns Xicots amb molta confiança i es nota. D’aquí a dos caps de setmana revalida a la Diada del Firal -memorial Joan Sol-

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca,  justa de camises i molta feina a fer. Canalla gran i desigual, que els provoca problemes a l’hora de coronar els castells, sobretot perquè l’aixecador es més gran que l’enxaneta.  Poc més per fer. D’entrada han fet un intent desmuntat de tres de sis amb l’agulla, que en repetició si han pogut descarregar.

En tercera ronda ens han deixat un intent desmuntat de quatre de sis, on per una banda la pujada del pom de dalt ja era incorrecte i a més després l’enxaneta no ha trobat espatlla de dosos per tornar a baixar una vegada més per on pujava. Preocupant la poca ortodòxia a l’hora de fer pujar la canalla per rengles equivocades. Descuit o no cal ser curosos. Han tancat la diada amb el tres de sis. Cap castell s’ha descarregat com manarien els cànons castellers.

Comentaris

 1. LouAnne Falgueras

  Algun problema que hagi anat jo de dossos amb la Colla Jove de Vilafranca? I perdone-ho que os ho digui, però poseu-vos ulleres, en el 4d6 DESCARREGAT, el peu de l’anxeneta m’ha tocat, es a dir, si que está fet.
  Per cert, en algun lloc possa que no pugui pujar a dossos? O que els nens no puguin baixar per on han pujat? Menys a concurs crec que no està penalitzat.
  Aqui només hi ha favoritismes I diners vaix de la taula…. Com es ven el periodisme avui en dia…

 2. Rasta jove

  Naaaadaaa de eso… La joven xiquets de Vilafranca lo hemos hecho mejor que nunca desde hace tiempo…. Dejad de discriminarnos por ser pocos castellers. Deberíais ver mas el esfuerzo y la voluntad de nuestra colla. Ya cerrareis boca. Que no por ser una colla pequeña somos menos… Nosotros hacemos castillos por que nos gusta y no por dinero como se comentan de otros castellers… Y no nombro a nadie…

 3. Alestard

  Estimada Rtvv,

  Crec sincerament que no esteu sent precisament, justos.

  Yo he vist l’ actuació desde el principi y no ha estat com heu dit.

  Y no només aixo, també s’ha vist que no heu estat imparcials quant l’alcalde ha estat amb els colors d’ altres colles y un encarregat de la cadena d’ aquesta ciutat, on la seva obligació es ser neutral, també anava amb prendes d ‘ una colla.

  En fi,

  Fins aviat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: