Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dianne Reeves, Christian Scott i The JB’s James Brown Original Band al Banc Sabadell Vijazz

Amb aquestes tres propostes es confirmen els quatre caps de cartell del Vijazz d’aquest 2017, que sumarà també músics de primer nivell estatals i la participació de les escoles municipals de música.

L’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, que se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca, comptarà enguany amb quatre caps de cartell de talla indiscutible que actuaran a l’escenari de la Plaça de Jaume I. Així ho han anunciat Pere Pons, director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès; Joan Tarrada, president de Tastavins Penedès; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, i Lluís Buil, sots-director general i director territorial Catalunya del Banc Sabadell, a la roda de premsa de presentació del Festival, aquest dimarts al matí a Barcelona.
Seguint amb l’afany de portar al Penedès els artistes de jazz més destacats del panorama internacional, aquest any els espectadors del Banc Sabadell Vijazz Penedès podran ser testimonis de l’actuació de la gran Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat. Reeves presentarà els temes del seu darrer àlbum, on reivindica una visió positiva del miracle de la vida, i que li ha tornat a valdre un Grammy en la seva carrera. Reeves tancarà el Festival diumenge 9 de juliol a les 10 de la nit, i com remarcava Pere Pons és tot un luxe.
El conjunt format per Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre serà l’encarregat d’inaugurar el Festival divendres 7 de juliol amb l’espectacle Jazz – The Story. El músics, reunits expressament per celebrar el centenari de la publicació del primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa, comencen la seva gira per Europa a l’escenari principal del Vijazz.
El dissabte 8 de juliol es podrà gaudir del gran trompetista Christian Scott, que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. I el mateix dissabte, tancarà la jornada The JB’s James Brown Original Band. Tretze músics sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l’espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori dels concerts de James Brown, el padrí del funk.
Pel que fa als artistes nacionals es continua mantenint el gran nivell assolit en els darrers anys. Dins el cicle de concerts solidaris “Elles i el Jazz” a l’Espai Cava del Claustre de Sant Francesc, Joan Chamorro presentarà La màgia de la veu, acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Saurí. A més, el públic del Vijazz també podrà gaudir de les actuacions de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio i de Mayte Alguacil. Una part dels beneficis del cicle “Elles i el Jazz” aniran destinats a l’Associació Ginesta Vilafranca, per la lluita contra el càncer de mama.
Joan Tarrada destacava com a una de les novetats d’enguany l’actuació de bandes de jazz de les escoles municipals de música de la Vegueria.
Finalment, Pere Regull convidava tothom a acostar-se a gaudir dels bons vins del Penedès i l’excel·lent proposta musical a la capital de l’Alt Penedès.
A la ja tradicional Fira de vins i caves hi participaran més de 40 cellers de la DO Penedès i de la DO Cava que oferiran els seus millors productes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: