Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Dia Mundial de la Higiene de les Mans centra l’atenció en la resistència als antibiòtics

El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de les Mans.

Cada any es fan a tot arreu accions de sensibilització per a promocionar aquesta eina tant important, senzilla i eficaç en la lluita contra les infeccions.

Aquest any, amb l’eslògan “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i així protegir als pacients d’infeccions resistents.

A banda de rentar-se les mans sovint cal fer-ho seguint una sèrie de recomanacions. Mullar-se les mans abans de posar el sabó, friccionar entre els dits i sense deixar-se cap superfície, esbaldir-se i eixugar-se bé. També hi ha la possibilitat de fer servir solucions alcohòliques, sobretot en el cas dels professionals sanitaris.
La infermera Maria Cuscó recorda els moments en què cal rentar-se les mans.

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès han dut a terme una sèrie d’accions per conscienciar pacients, familiars i professionals sanitaris sobre la importància de rentar-se les mans sovint i correctament. Han repartit fulletons amb hàbits saludables i recordant que no s’ha de fer un mal ús dels antibiòtics i s’han transmès missatges en aquest sentit per megafonia i a través del canal 0 dels televisors de les habitacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: