Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP Sant Sadurní denuncia la manca de participació ciutadana i transparència del govern

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Sant Sadurní considera que les accions del PdCat i ERC demostren que no tenen cap voluntat política d’avançar per promoure la participació ciutadana.

Des de la CUP lamenten que les promeses electorals de PdCat i ERC no s’hagin complert i consideren que el govern sadurninenc no ha fet els deures. En la primera meitat de legislatura PdCat i ERC no han treballat en dos dels punts que van presentar durant la campanya electoral del 2015: la participació ciutadana i la transparència. Tot el que ha proposat l’equip de govern, diu la CUP, ha estat pura façana per a callar les primeres veus crítiques. La realitat demostra que, a dia d’avui, Sant Sadurní no té mecanismes de participació ciutadana.
Arribats a mig mandat, per la CUP queda clar que ni el PdCat ni ERC, tenen cap intenció de posar en marxa els mecanismes necessaris per donar veu i poder de decisió al poble. Exemples clars són les mocions que va presentar la CUP per fer un pla d’equipaments de manera participativa o per impulsar uns pressupostos participatius. Totes dues van ser rebutjades per l’equip de govern.
Per altra banda, s’han aturat la comissió encarregada de treballar en un nou Reglament Orgànic Municipal que ha de permetre una implicació més directe de la ciutadania en la política municipal. La moció sobre aquest tema va ser aprovada al setembre del 2015, la primera reunió no es va celebrar fins al juliol del 2016 i les reunions mensuals van aturar-se al febrer. Des de llavors no s’ha tornat a convocar cap més data.
Per la CUP darrera d’aquesta manca d’interès hi ha una voluntat política clara de dificultar l’accés a la informació de l’acció de govern, tant de cara als ciutadans com de cara als partits de la oposició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: