Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP crida a blindar la municipalització de serveis de l’Ajuntament de Vilafranca

La CUP fa una crida a parar els peus al ministre Cristóbal Montoro, que ha introduït als Pressupostos de l’Estat algunes clàusules per evitar que els Ajuntaments puguin subrogar la plantilla.

La maniobra de Montoro suposa un greu entrebanc per dur a terme els processos de remunicipalització de serveis.

Segons la CUP de Vilafranca, “cal defensar la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de recuperació de serveis com l’aigua, la neteja, la recollida de residus, o els autobusos”. I per això, insten l’Ajuntament de Vilafranca a blindar aquestes competències municipals. La CUP ha iniciat una campanya a xarxes sota el lema “No es poden posar portes al camp”, per evidenciar que la natura supera qualsevol obstacle i també ho faran així les municipalitzacions. Sota el hashtag #MontoroVsServeisPúblics, les simpatitzants i militants de la CUP estan expressant arreu del país que ens trobem davant un combat i que cal presentar resposta.

A banda de l’ajuntament de Vilafranca, altres consistoris com Terrassa, Barcelona, Sabadell i Castelldefels també estan participant amb intensitat d’aquesta línia de defensa de les municipalitzacions. De fet, la CUP portarà aquesta moció a diversos municipis arreu del territori. També es debatrà a les Diputacions i arribarà fins al Parlament de Catalunya aquest dijous, 1 de juny. És al Parlament que la CUP va introduir amb Registre del Parlament una Proposició de Llei, amb caràcter d’urgència, per blindar aquests processos de municipalització.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: