Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Coet reuneix un any més a Vilafranca els amants de la pirotècnia i la cultura del foc

La tercera edició del COET, la mostra de pirotècnia i cultura de foc, s’ha celebrat aquest dissabte a Vilafranca.

La mostra és entesa com un jornada de convivència lúdica, cultural i divulgativa sobre la cultura del foc i la pirotècnia tradicional dins l’àmbit català adreçada tant als amants i entesos del món de les tradicions amb foc com als curiosos.
Durant tot el dia hi va haver xerrades, tallers, fira de professionals i especialistes del sector i manifestacions festives de la cultura del foc i pirotècnia tradicional.
El Coet va començar a L’Escorxador amb una part dedicada a la reflexió, amb conferències i col·loquis. El sitgetà Jordi Cubillos va ser l’encarregat d’obrir la jornada amb una intervenció sobre els balls de diables tradicionals i les diferències que hi ha entre aquests i altres tipus de manifestacions. Cubillos troba molt interessant el programa d’activitats que ofereix el Coet.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi també va ser present durant la jornada i va destacar l’apartat dedicat als estands d’entitats i professionals com espardenyers o luthiers.
A part de la Mostra i les conferències s’organitzen diverses activitats a diferents indrets de Vilafranca. Es van encendre foguerons a la Plaça Penedès. Els més petits van poder participar en una pujada de carretilles des del pati de l’Escorxador fins a Santa Maria. I, ja al vespre, es va fer una tradicional tronada de mascles a la Rambla Sant Francesc.
Després d’aquestes activitats hi va haver un sopar i el final de la festa va estar amenitzat amb la música dels Filibusters.
Els membres de la organització del COET promouen la jornada amb el suport dels Diables de Vilafranca i els Col·lectiu Els Tres Mosqueters.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: