Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castells creu que l’economia requereix respostes polítiques amb Europa al punt de mira

L’economista i exconseller d’Economia durant l’era de Pasqual Maragall, Antoni Castells, ha estat l’encarregat d’oferir la conferència inaugural de les Fires de Maig.

Aquest acte ja fa 3 anys que se celebra just abans de la tallada de la cinta que dona el tret de sortida a les fires. Castells ha parlat dels reptes de futur de Catalunya en l’àmbit econòmic al segle XXI. Però primer s’ha remuntat a l’any 2007 quan va començar la gran recessió que ens ha portat a 10 anys de crisi econòmica. Abans de parlar de Catalunya, l’exconseller d’Economia ha volgut parlar d’Europa, la qual considera la gran patidora d’aquesta crisi principalment per dos motius: per disposar d’una unió monetària incompleta, sense unió fiscal ni política i per haver aplicat unes polítiques d’austeritat que han estat totalment contraproduents.

És per aquest motiu que la solució passa per trobar l’equilibri entre Mercat i Estat. Ja que tots els problemes econòmics necessiten respostes polítiques.

Castells també ha parlat de Catalunya i de Vilafranca com a capital d’un gran territori.

Va acabar recordant que el problema que hem patit sempre a Catalunya és la inadaptació de les polítiques de l’estat espanyol a la necessitat de la realitat catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: