Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages clou el concurs literari “Puja al tren”

Al mes de gener la biblioteca Torras i Bages va engegar una iniciativa per a fomentar la lectura entre els més petits anomenada “Puja al tren”.

Es tracta d’un concurs de lectura per a infants d’entre 9 i 13 anys que han posat en marxa les biblioteques públiques de l’Alt Penedès i el Garraf.

La sala de l’àrea infantil i juvenil de la biblioteca de Vilafranca acollia dijous passat el sorteig dels premis entre els petits lectors posant punt i final a aquesta iniciativa que ha durat 5 mesos.

El funcionament de “Puja al tren” ha estat el següent: cada participant va rebre a l’inici un mapa literari que l’ha acompanyat al llarg de tot el període. En aquest mapa hi havia 4 línies de tren que els portava a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror. Els participants havien de llegir un mínim de quatre llibres del mapa, i després de rebre un diploma viatger entraven en el sorteig d’un premi literari. Aquest premi ha estat gentilesa de les quatre llibreries locals: l’Odissea, la Cultural, Cuscó i l’Abacus.

A banda dels nens i nenes participants i les seves families, l’acte també va comptar amb la presència del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i la responsable de la botiga Abacus, Diana Bocanegra. Les altres tres llibreries no van poder assistir per motius de feina. La responsable de l’àrea infantil i juvenil, Mireia Dominguez, explicava la bona acollida que ha tingut el projecte entre pares i fills.

 

Les temàtiques que han obtingut més èxit han estat les d’Aventures i Terror entre els 30 petits lectors que han participat a Puja al tren. Dominguez feia una molt bona valoració d’aquesta primera edició del projecte.

 

Des de la Biblioteca Torras i Bages s’han mostrat molt interessats en fer una reedició i fins i tot es plantegen celebrar el concurs literari anualment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: