Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball de Diables de Vilafranca celebra el seu desè Diabòlic

Diumenge, aprofitant la vigília de festiu, va tenir lloc a Vilafranca la desena edició del Diabòlic.

Un acte prou consolidat al calendari vilafranquí i que com marca la tradició amb diverses colles convidades. Enguany el Diabòlic va comptar, a banda dels Diables de Vilafranca, amb la presència dels Diables de Lleida, el Ball de Diables de la Ràpita, el Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada i el Ca Cerber de Sant Andreu.

El cap de colla del Ball de Diables de Vilafranca, Blai Verge, recordava que les primeres referències d’aquesta colla va ser al 1600 quan 5 diablots acompanyaven el drac i això va anar evolucionant fins al Ball de Diables tal i com el coneixem avui dia. Després de la Guerra Civil es va anar degenerant una mica aquesta tradició però anys més tard, al 68, un grup de joves la va tornar a recuperar per donar empenta de nou amb alguns canvis.

El plat fort de la festa va ser el cercavila que s’iniciava a les 9 del vespre a la plaça de la Vila i que continuava per Indústria, girant a la Parellada, carrer dels Ferrers avall, tot seguint per Sant jaume i arribant a la plaça de la Verema.

Un cop finalitzat el cercavila tenia lloc a la mateixa plaça de la Verema una petada de lluïment i un sopar per a totes les colles que consistia en fideuà per a 200 persones. Tot seguit seguia la celebració amb un concert del grup Ojo de Buen Cubero i els dj’s Kimberly i Clark. La festa es tancava al Casino 1876 de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: