Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els afectats per l’ERO de Codorniu passen de 93 a 72 i les parts tornen a reunir-se el dia 29

Els treballadors afectats per l’ERO de Codorniu passen de 93 a 72 i els de 56 anys entren al pla de prejubilació abans no continuïn les negociacions.

Després d’anunciar que la jornada de vaga prevista per avui es desconvocava arran dels resultats de les darreres negociacions, els representants de Comissions Obreres del Comitè d’Empresa han explicat aquesta última trobada amb l’empresa. La reunió va tenir lloc aquest dimecres a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat.

El president del comitè d’empresa Antonio Cruces ha explicat que van decidir desconvocar la primera de les dues jornades de vaga anunciades la setmana passada per diversos motius. Des que van començar les negociacions, els treballadors afectats per l’Expedient de Regulació de l’Ocupació han passat de 93 a 72. D’altra banda, l’empresa ha accedit a pujar les indemnitzacions de 30 dies i un topall de 18 mensualitats a 33 dies i 24 mensualitats, molt més del que marca la llei, que serien 20 dies per any treballat i 12 mensualitats. I, finalment, els treballadors de 56 anys entrarien dins el pla de prejubilació, quan fins ara només s’hi podien acollir des dels 57 anys. Tot i aquests avenços, el comitè creu que la proposta de la direcció és encara insuficient i mantenen la convocatòria de vaga pel dimecres 31 de maig.

Des del comitè creuen que més treballadors afectats per l’ERO s’haurien de poder acollir al pla de prejubilacions, malgrat haver fet aquest pas i incorporar els treballadors de 56 anys. També consideren que les condicions haurien de ser millors.

Les parts han estat convocades el dilluns 29 de maig per intentar avançar en les negociacions i evitar la vaga, així com reduir l’impacte de l’Expedient de Regulació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: