Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La UGT exigeix que la recuperació econòmica es traslladi als salaris

Aquest dilluns al matí, més d’un centenar de delegats i delegades del sindicat UGT de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf, s’han reunit a la sala d’actes de l’Enològica.

Era la primera de les assemblees territorials que d’ara i fins a l’1 de maig tindran lloc a tot Catalunya al voltant de les mobilitzacions del sindicat per exigir ocupació, salaris i pensions dignes i el desbloqueig de la negociació col·lectiva.
El secretari general de la UGT de Catalunya Camil Ros explica que, segons el PIB, Catalunya ha sortit de la crisi. Però aquesta recuperació que s’hauria de traduir en l’increment dels salaris no s’està revertint en els treballadors.

Ros creu que l’acord salarial pot arribar aquest mes o el que ve, després que la patronal mogués fitxa la setmana passada i proposés un increment dels salaris d’entre l’1 i el 2’5%. Afegeix, d’altra banda, que hi ha hagut un primer acord estatal per a la funció pública i que, amb el govern de la Generalitat, s’avança en la línia d’establir una renda mínima garantida. Però el secretari general de la UGT de Catalunya deixa clar que aquest és només el començament de la recuperació dels drets laborals perduts i que cal afrontar situacions noves, com la de la gent que, tot i tenir feina, continua assentada en la pobresa.

Pel que fa al Penedès, Ros considera que corre el risc de convertir-se en “el gran magatzem logístic de l’àrea metropolitana de Barcelona” i per això troba indispensable el debat al voltant del futur d’aquest territori.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf Francesc Rica explica que el sindicat també vol treballar per identificar les empreses que s’han aprofitat de la reforma laboral i de les conseqüències de la crisi. Al Penedès, la UGT posa el focus sobretot en empreses de serveis.

Des del sindicat també fan una crida a la mobilització el proper 1 de maig, dia internacional dels treballadors i treballadores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: