Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Treball per projectes per impulsar la presa de decisions i el sentit crític de l’alumnat

L’Institut Eugeni d’Ors implementa des de principis de curs un programa d’innovació pedagògica: el treball per projectes.

La darrera setmana de cada trimestre, l’alumnat dels quatre cursos de l’ESO deixa de fer classes ordinàries. Es dedica la jornada escolar al treball per projectes, és a dir, a treballar un tema i a elaborar, en grups de 4-5 alumnes, un producte que incentivi la creativitat dels nois i noies, que sigui transversal i que afavoreixi l’autonomia dels estudiants.

El cap d’estudis del centre Salvador Campamà explica que així el mateix alumnat impulsa la presa de decisions i el sentit crític.

L’alumnat de tots els cursos d’ESO havia de treballar diferents aspectes relacionats amb el futur. A cada nivell, el tema es concretava en subtemes: a 1r d’ESO, la conquesta de l’espai; a 2n d’ESO, la ciutat del futur; a 3r d’ESO, la ciència i el futur; a 4t d’ESO, la humanitat del futur.

La Queralt, la Carla i la Laura són alumnes de 4t i han escrit una ficció basada en un científic que viatja al futur.

Divendres, després d’avaluar el treball desenvolupat durant la setmana, es va fer una fira on alumnes i professors tenien l’oportunitat de visitar els productes resultants.
Com a novetat, del 24 al 30 d’abril, al Claustre de Sant Francesc, es farà una exposició, oberta al públic en general, en què es podrà veure una selecció dels productes confeccionats pels alumnes al llarg de la setmana.

El treball per projectes sorgeix d’un treball elaborat el curs passat per una comissió de professors i representa un “primer pas en l’aplicació d’un programa més profund que es vol desplegar gradualment en cursos posteriors”. L’objectiu final és transformar l’institut en un “centre motivador, un centre que eviti el fracàs escolar i el fracàs vital, un centre que formi ciutadans autònoms i que imparteixi aprenentatges significatius”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: