Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un total de 181 nens participen en la 6a edició del projecte escolar d’emprenedoria CUEME

Aquests dies passen per Ràdio Vilafranca per explicar el projecte, que té com a objectiu desenvolupar els valors, hàbits i capacitats vinculades a l’emprenedoria i reforçar el treball per competències

Aquesta setmana, els nens i les nenes de 5è curs de primària de les escoles Montagut, Vedruna-Sant Elies, Pau Boada i Sant Josep, visiten Ràdio Vilafranca per donar a conèixer tot el procés de desenvolupament del projecte CUEME, que té com a objectiu desenvolupar els valors, hàbits i capacitats vinculades a l’emprenedoria i reforçar el treball per competències als nens i nenes del cicle superior de primària. Els primers en fer aquesta visita, dimarts, eren els alumnes de l’escola Montagut, acompanyats de la tutora de 5è A Gemma Massana.
A banda de tot el que aporta el projecte a l’hora d’aprendre a gestionar una cooperativa, també es destaca el seu vessant solidari ja que una part dels diners que es recullen amb les vendes que fan al mercat dels dissabte a Vilafranca es destina a una ONG.
En la seva visita a la ràdio, l’alumnat dels centres escolars explica en què consisteix la creació d’una cooperativa, els processos pedagògics i administratius que segueixen i la experiència tant gratificadora que com a resultat del projecte han pogut obtenir. La seva tutora destaca que en definitiva són valors i conceptes que són aplicables al seu dia a dia.
Aquest projecte, iniciat el curs 2011-2012, està promogut per la Diputació i l’Ajuntament de Vilafranca, i de fet l’escola Montagut va ser un dels 7 centres que hi participen des de l’inici.
Les set cooperatives participants enguany són “Vilafranca de colors”, “Spéciale Coop”, “Entre Tots”, “5 Estrelles”, “26 kids”, “Super 5è” i “Coopecracks”. Enguany, el projecte arriba ja a la sisena edició, i hi participen un total de 181 nens i nenes.
La culminació d’aquest treball serà la venda de productes que es farà a la rambla Sant Francesc, el dissabte 6 de maig. Tot seguit, es farà l’acte de cloenda amb lliurament de diplomes a l’alumnat participant, a l’edifici de l’Enològica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: