Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP planteja un Consell de Cent per avançar cap a un model democràtic més participatiu

El Consell estaria integrat pels 72 alcaldes i alcaldesses, els quatre presidents dels consells comarcals i 24 “savis”.

Un dels cinc punts que la Plataforma reclama com a prioritaris ara que la vegueria Penedès és una realitat és la constitució de l’assemblea dels 72 alcaldes. Aquesta idea ha evolucionat en aquests dos darrers mesos i el president de l’entitat creu que seria el moment de constituir un consell de cent de la Vegueria Penedès. El Consell estaria integrat pels 72 alcaldes i alcaldesses, els quatre presidents dels consells comarcals i 24 “savis”.

Per a Fèlix Simón, el Consell de Cent funcionaria com a interlocutor entre el territori, l’administració i el Parlament de Catalunya mentre no hi hagi un Consell de Vegueria. També seria una manera de començar a treballar conjuntament.

Simón apunta que la Vegueria Penedès s’ha distingit perquè ha estat impulsada per la societat civil. Per això creu que el Consell de Cent ha de preparar un nou model democràtic amb paràmetres de més participació. En aquest sentit apunta la importància que els càrrecs que integrin el Consell de Vegueria en el futur siguin triats directament pels votants.

Sobre el paper de la Plataforma com a entitat a partir d’ara, és una qüestió que s’haurà de decidir en la propera assemblea de socis. Els responsables de l’entitat diuen que serà abans de l’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: