Diumenge, 9 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament de Sant Martí demana millorar el finançament de les escoles bressol

El ple de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va aprovar, en la sessió del passat 30 de març, una resolució sobre la millora del finançament de les escoles bressol.

En ella es demana un major compromís per part de la Generalitat, a qui correspon el finançament, en les despeses d’aquests centres educatius, que ara paguen els Ajuntaments directament o a través de la Diputació. La moció va ser aprovada amb els vots dels regidors del govern i el de qualitat de l’alcalde, ja que els regidors del grup municipal de CiU i el no adscrit, Manel Romanos, hi han votat en contra. Segons el regidor de CiU, Ramon Carbó, “el problema de les llars d’infants cal abordar-lo de manera diferent, no a través de mocions” i va considerar que cal buscar una nova fórmula, ja que en els propers anys baixarà el

nombre d’infants en edat d’escolarització en llars d’infants. El regidor d’Acció Social, Pere Cano, va recordar que la proposta es basa en que

l’ensenyament dels 0 als 3 anys “és una de les branques fonamentals de l’estat del benestar, per facilitar la conciliació laboral, l’accés de la dona al mercat de treball i a més, és un servei que s’ha d’executar a nivell nacional,  ja que així ho diu l’Estatut i a més cal tractar de manera equitativa els infants de tots els municipis.” En el Ple de Sant Martí també es va aprovar un conveni de col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària, per promoure l’intercanvi d’informació, i la renovació d’adhesió a la Xarxa Audiovisual Local.

El vot contrari de CiU i l’abstenció del regidor no adscrit Manel Romanos, però, van impedir aprovar el conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per garantir la consolidació de l’Escola de Música de l’Alt Penedès al municipi, que a diferència d’altres acords requereix la majoria absoluta dels vots del plenari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: