Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Pintures de Salvador Antón a la Sala dels Trinitaris es poden veure fins a primers de maig

El passat 7 d’abril s’inaugurava a la Sala dels Trinitaris, l’exposició “Itineraris” del pintor Salvador Antón. Resident a Altafulla, mostra un recull de la seva trajectòria.

“Itineraris” és, doncs, un intent de compartir les seves experiències i els seus camins a la recerca d’una expressió pròpia que té com a eix vertebrador la pràctica d’una pintura essencialment matèrica i fortament lligada al seu entorn natural. Les trenta-sis peces que formen part d’aquesta exposició estan composades amb pigments, sorres de platja, algues, pedres, restes de fustes trobades a la vora de la mar… Una recerca pausada, sistemàtica i reflexiva, són part fonamental a l’hora de treballar damunt dels quadres on l’artista aconsegueix trobar a cada nou material les seves possibilitats i es converteix, alhora, en un estímul que l’ajuda a seguir investigant.
L’ús d’aquest materials atorga a l’artista un vincle amb la natura que li proporciona la inspiració per poder extreure’n tota la seva capacitat expressiva i creativa. Per exemple algues o fustes.
El color és un altre dels elements que impacten a l’obra de Salvador Antón. Són colors vius on la qualitat expressiva que transmeten provenen de forma purament instintiva i són un reflex del seu món emotiu.
I per últim, els temes o motius de les peces: bodegons ètnics, fruites exòtiques, màscares tribals…Són l’excusa formal per a dur a terme la seva investigació amb sorres, terres, ceres, pigments i també, naturalment el color.
Aquesta serà la primera vegada que exposa la seva obra a Vilafranca.
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 7 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: