Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès avança per a la capitalitat compartida

El passat divendres quatre representants de les capitals comarcals de la Vegueria del Penedès es van reunir amb la Consellera de Governació, Meritxell Borràs.

El passat divendres quatre representants de les capitals comarcals de la Vegueria del Penedès, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, l’ alcalde de Vilafranca Pere Regull, l’alcaldessa de Vilanova Neus Lloveras i la primera tinent d’alcalde del Vendrell, Eva Serramià, es van reunir amb la Consellera de Governació, Meritxell Borràs, per transmetre la voluntat del territori de proposar el model de la capitalitat compartida en el futur desplegament del Penedès com a Vegueria.

Els representants van fer conèixer a la Consellera quin és el model que defensen pel Penedès, un model que respecta les característiques seculars del territori i que posa en valor l’equilibri i la cohesió de l’estructura urbana i territorial del Penedès.

El propi Penedès presenta una realitat policèntrica on les 4 capitals de comarca són els punts d’atracció de cada territori. Aquesta és una de les majors riqueses del Penedès i, des de les capitals, com també des del consells comarcals, es vol conservar, a més de potenciar i posar en valor, aquest fet característic.

Els presidents comarcals de les quatre comarques penedesenques van signar, també, un manifest a favor d’aquesta proposta de capitalitat compartida.

La mateixa Consellera va destacar el treball i la bona sintonia en equip de les quatre capitals i de les quatre comarques, a més de coincidir en remarcar que es tracta d’una proposta innovadora i que té en consideració la màxima del Govern de la Generalitat d’acostar l’Administració i el govern del país el més a prop possible del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: