Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mones de temàtica festamajorenca són novetat a les pastisseries vilafranquines

Així s’ha pogut veure als aparadors de les pastisseries el drac, l’àliga o els gegants i també figures castelleres.

A Catalunya la Setmana Santa no seria el mateix si no existís la tradició de les mones de pasqua. I a Vilafranca la tradició popular en general no seria la mateixa sense l’existència de la Festa Major. Justament la novetat d’enguany a les pastisseries vilafranquines és fusionar els dos aspectes de la tradició. És a dir que enguany i promoguda per els administradors de la Festa Major, ha nascut la moda de les figures de les mones de pasqua amb temes festamajorencs.

Així s’ha pogut veure als aparadors de les pastisseries el drac, l’àliga o els gegants i també figures castelleres. D’altra banda no han faltat, com cada any, figures relacionades amb sèries de televisió o altres personatges famosos. En aquesta ocasió no es pot assegurar que un hagi predominat sobre d’altres.

Són moltes les pastisseries que ofereixen tota mena de personatges, però sempre hi ha que guarda la tradició més original, que és la dels ous de pasqua. És el cas de la Fleca Parés, on s’hi poden trobar tota mena de mones amb ous de xocolata de totes les mides i colors.

Però exclusivament ous i les seves variants, que es poden col·locar damunt de pastissos o les tradicionals garlandes.

Tot i centrar-se en l’ou de pasqua cal dir que s’hi poden fer molts variants. De forma i volum, de colors o amb els guarniments. Per exemple enguany amb relació a la proximitat de Sant Jordi.

Els pastissers que hem consultat mantenen preus en relació a l’any anterior i estan satisfets per les vendes obtingudes, assegurant que la tradició de la mona està molt arrelada i que es manté ben viva.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: