Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’obra de Miquel Torner de Semir es pot veure a la sala d’exposicions de Pinnae

El peculiar estil pictòric de Miquel Torner de Semir es pot observar aquest dies a les parets de la sala d’exposicions del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae.

L’exposició es va inaugurar divendres dia 7 d’abril, i estarà oberta en els horaris habituals fins el 14 de maig. Tot i que estava prevista la seva presència el dia de la inauguració, a causa del seu estat de salut i els seus 79 anys, finalment no es va poder desplaçar fins a Vilafranca.
Gran part dels 40 quadres que s’exposen a la sala provenen de la col·lecció particular del vilafranquí Santi Vacarisses, que es confessa un enamorat de la seva obra. Explica que al visitar l’exposició cal anar més enllà de les cares, buscar el rerefons dels quadres i deixar-se seduir per un estil difícilment imitable.
Miquel Torner de Semir és un enamorat dels clàssics, i el gran nombre d’influències que ha rebut defineixen la seva obra com a un pont entre el passat i el present i allò que és nou. Aquesta barreja entre l’antic i el nou és precisament el toc original de les seves obres.
Darrera l’exposició hi ha també la voluntat d’ajudar a donar a conèixer la personalitat pictòrica d’un artista com Miquel Torner de Semir, molt coneguda fora de les nostres fronteres, però un gran desconegut a casa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: