Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja son a Vilafranca els joves europeus que participen en l’intercanvi Eramus+

Els 43 joves que participen en el projecte “Europe Creative Place” finançat per el programa Eramus + de la Unió Europea dimarts van ser rebuts a l’Ajuntament per el regidor de joventut.

Els joves, originaris de Suècia, Polònia, Hongria, Països Baixos, França, Portugal i Vilafranca participaran al llarg dels propers dies en diferents activitats a la vila amb l’objectiu de treballar al voltant de la idea d’Europa i la seva realitat actual. De la feina que duguin a terme en resultarà una performance en que recolliran de manera artística les seves valoracions.
El líder de l’equip català, format per vilafranquins, és Ferran Mirat. Es mostrava dimarts a la tarda, quan tot just feia poques hores que es coneixien tots els participant de l’intercanvi, molt content i il·lusionat sobre tot per les ganes de treballar amb les que havia arribat tothom.
El projecte “Europe Creative Place” s’emmarca dins dels Intercanvis Juvenils. Aquest tipus de projectes reuneixen grups de 5 joves provinents de diferents països i relacionats amb entitats i serveis locals de joventut de cada territori. L’entitat catalana que organitza i gestiona l’intercanvi és Taller d’art, cultura i creació (TACC) conjuntament amb el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca.
El regidor de joventut es mostrava satisfet d’haver pogut organitzar aquesta primera experiència a Vilafranca, i comentava que la intenció en properes edicions és que els joves de la vila puguin sortir a Europa.
El projecte combina activitats d’extraversió, reflexió i creació artística. Tant les activitats de reflexió com les de creació versaran sobre la identitat, la diversitat i la cultura popular. Així doncs, a través de l’art i el debat els i les joves podran expressar què entenen per identitat cultural, juvenil i europea, i materialitzar a través de la dansa i els audiovisuals quines són les diferències observades. Podran també valorar si aquesta diversitat ens fa radicalment diferents o, per contra, tots som partícips de la mateixa condició humana. Específicament s’emprarà la cultura popular de Vilafranca com a eix vertebrador de les activitats, i els joves de la resta de països entraran en contacte amb la cultura castellera. L’intercanvi culminarà amb un espectacle obert en el qual es mostrarà el treball i les conclusions de la setmana. Aquesta activitat es realitzarà el dilluns, 17 d’abril, a les 12 del migdia, de forma itinerant entre la rambla Sant Francesc i la plaça Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: