Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC inicia la campanya Salvem el Foix proposant una moció als ajuntaments

Amb la presentació als ajuntaments de la conca del Foix d’una moció, ERC comença la seva campanya per a l’estudi de la regeneració de la conca del riu Foix, una de les més contaminades de Catalunya.

El riu Foix és un riu estacional i altament contaminat segons totes les anàlisis que rep com a principal aportació les aigües residuals de la depuradora de 13 municipis de l’Alt Penedès. Aigües que provoquen greus episodis de pudor i d’insectes a totes les poblacions de la llera del riu, especialment a l’estiu.

Tot plegat desemboca al Pantà de Foix on les aigües queden estancades perquè les comportes estan obstruïdes.

ERC proposa que es millori la depuració de les aigües residuals habilitant les estacions depuradores actualment aturades, es construeixin noves estacions  per la depuració.

També proposen que la Mancomunitat realitzi un Pla Estrategic de l’Aigua a l’Alt Penedès i al Garraf, la recuperació del bosc de ribera i la realització d’un estudi per la regeneració mediambiental del Pantà del Foix.

El president comarcal dels republicans, Pol Pagès, assenyala que l’Agència Catalana de l’Aigua ha anunciat una forta inversió pels propers anys.

A la roda de premsa per informar de la campanya el regidor dels Monjos, Josep Arasa, va explicar que al seu municipi la moció ja s’ha aprovat per unanimitat i que properament es presentarà la moció a la resta d’ajuntaments de la conca del riu Foix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: