Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Dia del Geganter celebra la seva 15a edició amb els gegants de Tivissa i els petits del Pi

Com ja va sent tradició, diumenge de Rams els Gegants de Vilafranca celebraven el Dia del Geganter.

Enguany feia 15 anys que es va iniciar aquesta festa que té l’objectiu de ser una trobada de gegants històrics o centenaris de Catalunya. Així, diumenge a banda, del Ferragut i l’Elisenda, i el Jordi i la Montserrat que són els seus homòlegs a la Festa Major dels Petits, la diada va comptar amb la presència dels Gegants de Tivissa i dels gegants petits del Pi de Barcelona.

Els Gegants de Tivissa tenen més de 100 anys d’història i ja feia temps que els vilafranquins volien convidar-los. Els gegants petits del Pi també són històrics i diumenge tornaven la visita que els van fer l’any passat els gegants de Vilafranca pel bateig de la petita Elisenda.

Aquest any hi havia 3 persones que s’estrenaven com a geganters. Coincidien a dir que les sensacions eren una barreja d’il·lusió i nervis.

 

La jornada començava a les 10 del matí amb la plantada de tots els gegants, els locals i els convidats i un esmorzar de les colles participants a la plaça Penedès. La presència dels gegants va provocar que moltes persones, sobretot famílies amb nens, s’acostessin a mirar de prop les figures i fer-se fotos amb elles.

 

Cap allà a les 12 del migdia va començar una cercavila de les tres colles fent ballar els seus gegants per la vila. El recorregut s’iniciava a la rambla Nostra Senyora i seguia pels carrers del centre fins a acabar amb un ball de lluïment a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: