Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CUP, ERC i VeC demanen al govern municipal informació sobre el projecte de Centre Cívic

Els tres grups han entrat al registre de l’Ajuntament una demanda d’informació sobre el projecte social del Centre Cívic i les propostes socioeducatives de l’equipament juvenil de la Pelegrina.

Aquest dimarts a la tarda, representants dels grups municipals de CUP, ERC i VeC a l’Ajuntament de Vilafranca han iniciat el procés formal de sol·licitud d’accés a la informació pública relacionada amb el Centre Cívic i l’equipament per a joves, a través del registre d’unes preguntes relatives al barri de l’Espirall. Demanen, com explica el regidor de VeC Toni Peñafiel, poder disposar de la informació relativa al projecte social de Centre Cívic del barri de l’Espirall així com del projecte socioeducatiu relatiu a l’equipament juvenil que s’ubicarà al mercat de la Pelegrina.
Aquesta petició d’informació neix arran de la modificació de la proposta per al Centre Cívic de l’Espirall, en què el govern proposa substituir la construcció del centre cívic, per uns arranjaments a les sales existents a la plaça del Doctor Bonet, i per dedicar certs usos de l’espai juvenil de l’antic mercat de la Pelegrina, a usos com a centre cívic. Aquest darrer canvi en la proposta inicial pot transformar substancialment el projecte que es va realitzar amb la participació dels joves de la vila, com a espai exclusiu per a ells, i per això és important per als tres grups municipals conèixer el projecte final i valorar els nous usos d’aquest equipament.
Cal recordar que el centre cívic era un compromís inclòs en la Llei de barris de l’Espirall, amb la finalitat de fomentar la cohesió social i la interacció entre el veïnat en el present i el futur. Davant la nova proposta feta per l’equip de govern, els tres grups demanen, com remarca la regidora d’ERC Mònica Hill, poder consultar els projectes d’ambdues propostes, per tal d’analitzar-ne els usos i comprovar que aquests donen resposta a les necessitats dels col·lectius a qui van dirigits els equipaments.
Laia Santís, regidora de la CUP, considera que és una formalització d’una demanda que fa temps que estan fent i que no obté resposta per part de l’equip de govern. Ara hi ha un termini d’un mes per tal que el govern els doni resposta a aquesta demanda d’informació.
Els tres grups han deixat palès que tenen seriosos dubtes que hi hagi una planificació seriosa per part de l’equip de govern sobre els usos que s’han de donar a aquests equipaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: