Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU, PSC i PP han aprovat una moció a favor de la capitalitat compartida de la Vegueria

El Ple ordinari del mes d’abril celebrat aquest dimarts a l’Ajuntament de Vilafranca comptava amb pocs punts, i els que van generar més debat van ser dues mocions.

Una la presentava el grup de CiU per declarar la capitalitat compartida de la Vegueria Penedès. L’altra la presentava la CUP per uns serveis funeraris públics comarcals.

En el primer cas el regidor Manel Montfort va defensar la voluntat de conservar un model territorial amb 4 caps de comarca.

El regidor del PP, Josep Ramon, s’hi va mostrar a favor, tot i entenent que és una declaració d’intencions que en el seu parer no anirà més enllà perquè per desplegar les vegueries caldria la independència.

En nom de VeC, Ramon Arnabat, va demanar que els temes de la Vegueria es consensuessin i va proposar deixar la moció sobre la taula per fer un debat previ.

Per part d’ERC, Pere Sàbat, va demanar fugir de partidismes i obrir un debat per arribar al consens.

Sàbat va insistir en que es deixés sobre la taula la moció.

Per part de la CUP, Maria Ferrerons, va dir que entenien i podien compartir part de la moció, amb l’objectiu de descentralitzar serveis, però també coincidia en el diagnòstic de VeC i ERC que primer caldria fer un debat.

L’alcalde, Pere Regull, va indicar que no es tractava de partidismes, sinó d’una qüestió territorial i que la voluntat és arribar a un esperit de conciliació en el conjunt de la Vegueria.

Finalment la moció es va aprovar amb els vots de CiU, PSC i PP, es van abstenir CUP i VeC i hi va votar en contra ERC.

Respecte la moció sobre els serveis funeraris presentada per la CUP el regidor Marcel Martínez va explicar que la proposta respon al treball de mesos que han fet des de les CUP’s de la comarca i que s’ha arribat a la conclusió que per fer un servei públic viable caldria treballar a nivell comarcal.

El PP va anunciar l’abstenció pels dubtes que li genera fer públic aquest tipus de servei, mentre que la resta dels grups municipals es van mostrar favorables a estudiar aquesta alternativa. El socialista, Francisco Romero, plantejava la necessitat de suports externs per fer l’estudi.

La moció insta al Consell Comarcal de l’Alt Penedès a estudiar vies per la creació d’una empresa pública de serveis funeraris que doni servei a tota la comarca. La mateixa moció ja s’ha aprovat també als ajuntament dels Monjos i Sant Sadurní i es portarà al ple del Consell Comarcal el mes de junt.

D’altra banda l’Ajuntament de Vilafranca també ha aprovat la seva adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària i a la Marca Ciutats amb Caràcter.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: