Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Baltà presenta ‘Ciència i Tecnologia al Penedès. Passat, Present i Futur. Vol. I, Alt Penedès’

Jaume Baltà presenta el primer volum de Ciència i Tecnologia al Penedès i posa en valor l’aportació de trenta-un científics altpenedesencs.

Aquest dijous a la tarda, el biòleg vilafranquí Jaume Baltà presentava, a la sala d’actes del Consell Comarcal, el primer volum d’aquest treball de recerca dedicat als científics i tècnics de la comarca de l’Alt Penedès. L’autor vol completar en breu aquest llibre amb la publicació d’un segon volum dedicat a la ciència i la tecnologia al Baix Penedès i el Garraf.

“Ciència i Tecnologia al Penedès. Passat, Present i Futur. Vol. I, Alt Penedès“ aplega, per primer cop, les biografies professionals i les publicacions realitzades per trenta-un-científics altpenedesencs, des del segle XVIII fins al segle XXI.

El llibre aporta un nou element identitari al Penedès, oblidat fins ara: el dels científics i tècnics del Penedès que, amb les seves aportacions, han permès que aquest territori sigui allò que es avui dia.

A través d’aquest volum es pot descobrir, per exemple, que a finals del segle XVIII la cirurgia tenia ADN penedesenc. Josep Queraltó, fill de Sant Martí Sarroca, n’és un exemple.

El llibre vol ser també una font d’inspiració per a les noves generacions de científics i tècnics penedesencs als quals els personatges que hi apareixen van obrir camí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: