Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘El vuitè dia’, d’Olga Álvarez i Jordi Cabestany, ha remogut els espectadors a l’Antic Teatre

La companyia vilafranquina La Taimada tornava la setmana passada a l’Antic Teatre de Barcelona, on va preestrenar ‘El vuitè dia’.

Un any després, el muntatge es va poder veure de dijous a diumenge al mateix espai. ‘El vuitè dia’ és una obra dirigida per Olga Álvarez i Jordi Cabestany. Es tracta d’una proposta que va més enllà de la dansa, centrada en la creació d’imatges pertorbadores per la seva simplicitat, per la seva bellesa plàstica, i per la inquietud, la sensualitat o la fredor que poden despertar en qui ho contempla.

Precisament, els espectadors n’han sortit remoguts, segons algunes cròniques “en estat de xoc”, precisament per la potència i la capacitat d’expressar dels cossos dels cinc intèrprets.

‘El vuitè dia’ neix de les pors més internes dels seus creadors i de molts éssers humans. D’aquestes pors, el procés creatiu n’ha tret escenes que provoquen por, fàstic, rebuig. Però també imatges belles que no es poden deixar de mirar.

La descripció que fa La taimada de ‘El vuitè dia’ comença amb una frase: “El vuitè dia l’esser humà decideix agafar les regnes del seu propi destí i s’autodestrueix”.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: