Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum tanca l’exposició Abans de la Vinya i homenatja a l’arqueòloga Titina Senabre

Aquest dimecres al vespre tenia lloc la cloenda de l’exposició “Abans de la Vinya” amb una darrera visita al fons arqueològic situat a la capella de Sant Pelegrí.

“Abans de la Vinya” és una exposició temporal que es va inaugurar a mitjans del mes de desembre passat i que recupera tot el fons arqueològic que guarda Vinseum en els seus magatzems. Es tracta d’unes col·leccions que actualment, per raons de manca d’espai expositiu, no poden ser vistes pel públic de forma habitual. El fons ocupa un període molt llarg que parteix del paleolític i acaba amb l’aparició de la vinya a casa nostra, és a dir, en una època que es podria definir entre ibèrica i romana.

En els aproximadament 3 mesos que ha durat, han passat per l’exposició 2400 visitants i 10 grups escolars. És per això que des de Vinseum es mostren molt satisfets i fan un balanç molt positiu.

 

El director del Vinseum, Xavier Fornos, comentava que aquest resultat positiu anima a continuar pensant que aquesta és una bona política d’exposicions temporals.

L’acte de cloenda també va servir per homenatjar l’arqueòloga i conservadora del Museu, Maria Rosa Senabre, més coneguda com a Titina Senabre.

César Martín, que va ser president del Museu entre els anys 1999 i 2005, descrivia la Titina com a l’ànima del museu.

Després de l’última visita a l’exposició, l’homenatge va continuar a l’auditori del Vinseum amb una projecció sobre la Titina acompanyada de música de piano i els parlaments del César Martín.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: