Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Torrelavit celebra el Dia Internacional de l’Aigua amb una visita comentada al Camí del Riu

Torrelavit celebra el Dia Internacional de l’Aigua amb una visita comentada al Camí del Riu

Des del Centre d’Interpretació de l’Aigua s’ha preparat una activitat especial: la visita comentada al Camí del Riu i als safareigs recuperats de Torrelavit per el cap de setmana del 25 i 26 de març.

Aquest 22 de març és el Dia Internacional de l’Aigua i des del Centre d’Interpretació de l’Aigua s’ha preparat una activitat especial: la visita comentada al Camí del Riu i als safareigs recuperats de Torrelavit els propers dissabte 25 i diumenge 26 de març a les 12 hores.
La visita començarà fent un recorregut pel camí del riu fins als safareigs. S’explicarà la fauna i flora principal i quina ha estat l’acció de l’home al riu i com en treien profit a través dels molins, les rescloses, etc. Un cop arribats als safareigs, s’explicarà com es feia la bugada i com esdevenia un espai de socialització. Després, es tornarà al poble passant pel Carrer Major i s’explicarà el Pont del Mussons, Sant Marçal, la unió de Terrassola i Lavit, el pont de les escoles i els comerços del carrer Major. El preu de la visita és de 4€ i la durada d’una hora.
Al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit el visitant hi podrà descobrir l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai es mostra la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i de tota la conca del riu i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins el s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.
El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit està obert dissabtes, diumenges i festius de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 3 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: