Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull diu que el Centre Cívic no es pot fer per manca d’inversió de la Generalitat

Regull referma que l’Ajuntament no pot assumir el projecte de Centre Cívic a l’Espirall ja que la Generalitat no aporta la seva part de la inversió prevista

Després que aquesta setmana els veïns de l’Espirall i els grups de l’oposició demanessin a l’equip de govern que es replantegi abandonar la construcció del Centre Cívic que es preveia a la plaça Doctor Bonet del barri, Pere Regull ha aprofitat l’espai dels Diàlegs amb l’alcalde de Penedès Televisió per respondre i explicar perquè s’ha arribat a aquest punt.
Regull ha recordat que el Centre Cívic era un projecte impulsat per l’equip de govern que s’emmarcava en la Llei de Barris, que ha fet diversos projectes de millora a l’Espirall des del 2007. L’alcalde ha explicat que el compromís era que des de l’Ajuntament s’invertissin 5’5 milions d’€, que havien d’acompanyar-se de la mateixa quantitat aportada per la Generalitat. En diverses actuacions, des de l’Ajuntament ja s’han destinat a l’Espirall uns 4 milions; però la Generalitat ja fa un parell d’anys que no garanteix cap aportació. En aquest sentit, Regull apuntava que a finals d’any s’acaba la llei de barris i que l’Ajuntament ja té previsió de destinar-hi el milió i mig d’euros que falta. Però de la Generalitat no hi ha cap compromís. Des de l’Ajuntament, diu, no poden suplir aquesta aportació.
L’alcalde ha explicat també la proposta que fa l’equip de govern, i que consideren és la única que es pot assumir ara per ara. Donat que el Centre Cívic com estava previst a la plaça Doctor Bonet no es pot fer, la idea és aprofitar l’espai per a joves que s’ha de fer a l’antic mercat de la Pelegrina, per aprofitar-lo també com a Centre Cívic per el barri. A més, s’adequarien els espais actuals a la plaça Doctor Bonet.
Regull ha lamentat no poder tirar endavant aquest projecte de Centre Cívic. Ha afirmat que des de l’Ajuntament es complirà amb els compromisos d’inversió a l’Espirall, però que no es pot suplir la manca d’inversió de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: