Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El personal de l’Ajuntament de Vilafranca rebutja la proposta de conveni i farà mobilitzacions

El personal de l’Ajuntament de Vilafranca va celebrar dues assemblees generals, convocades pels sindicats amb representació a l’Ajuntament, per tal de fer el seguiment i la valoració de la negociació.

La representació sindical va informar que la negociació del conveni ha arribat a un punt en que no s’avança en millores laborals generals per a tot el personal. A partir de la darrera reforma laboral del Govern de l’Estat, molt negativa per al personal, s’ha augmentat el nombre d’hores laborals i s’ha reduït plantilla de manera significativa. Els sindicats denuncien que la manca de personal repercuteix directament amb la qualitat dels serveis i, per tant, a la ciutadania, tant per l’augment de càrrega de treball que han d’assumir, com per l’externalització o privatització de part d’alguns serveis a empreses amb personal en precari. Els sindicats remarquen que, si bé Vilafranca com a ciutat vol donar una imatge de capitalitat en molts sectors,  adverteixen que el que està en perill són els serveis públics. Les millores de condicions proposades pels sindicats, que consideren justes i justificables, no són ateses per part de l’Equip de govern de l’Ajuntament. El rebuig del personal de l’Ajuntament de Vilafranca a les propostes de l’Equip de govern s’ha manifestat en la votació sobre si s’acceptava o no la proposta de conveni. 155 treballadors i treballadores han votat negativament a acceptar el conveni, 9 han votat a favor i 7 s’han abstingut. L’assemblea de personal s’ha manifestat en contra a l’acceptació de la proposta actual de conveni i ha demanat a la representació sindical que programi mobilitzacions, si l’Equip de govern no accepta les propostes dels treballadors de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: