Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Paquita Pascual rep l’Homenatge Carme Alomà

Els Xicots de Vilafranca celebraven aquest diumenge la tercera edició de l’Homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes.

Enguany el reconeixement, escollit per les entitats que col·laboren amb la comissió de selecció, va recaure Paquita Pascual, ben coneguda a Vilafranca per la seva llarga trajectòria de voluntariat, destacant la seva implicació de més de 40 anys amb Càritas.

L’acte tenia lloc al local dels Xicots, Cal Noi-Noi, aquest diumenge al migdia i comptava amb una conferència a càrrec de Joan Solé Bordes, cronista de la Vilafranca, que va ressaltar la personalitat i el servei voluntari de Paquita Pascual. Tot seguit es va materialitzar el reconeixement públic a l’homenatjada.

Especialment emotives van ser també les paraules de Joan Torres, director de Cáritas diocesana de Sant Feliu, que van acabar amb una emotiva abraçada. També va intervenir la regidoria d’Igualtat, Montse Arroyo, fent incidència en la implicació de la Paquita Pascual amb la societat que l’envolta. Aquest parlament va donar pas al lliurament dels diplomes, que van fer el cap de colla dels Xicots, Gabi Molero i la presidenta de la colla Esther Vicente. Com és habitual la Paquita Pascual va voler insistir en el fet que ajudar als altres sense esperar res a canvi és molt gratificant i va voler estendre el seu reconeixement a tots els voluntaris de Càritas, que són més d’un centenar a Vilafanca.

L’organització d’aquest acte, que un any més promouen els Xicots al voltant del Dia de la Dona, comptava amb la col·laboració del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Es va descobrir també la tercera placa a la cartellera que hi ha al local dels Xicots i les tres homenatjades, Carme Alomà, Pepeta Parera i Paquita Pascual es van fer una foto conjunta.

L’acte acabava a fora a la plaça Milà i Fontanals, amb una actuació castellera amb les dones de les colles dels Xicots de Vilafranca i els Bous de la Bisbal. Primer van parar dos pilars de quatre. Els Xicots van fer també la torres de sis i el 3 de 6 amb l’agulla, mentre que els Bous van intentar el 4 de 6 entre d’altres castells.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: