Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olga Álvarez planteja amb “El vuitè dia” una reflexió sobre l’ésser humà i la violència

La vilafranquina Olga Álvarez comenta que es tracta d’una peça que es trobaria a mig camí entre el cinema, la performance i la dansa. Una proposta escènica que parla de violència, mort i sexualitat.

L’estrena d’aquests muntatge es fa aquest dijous a Barcelona, i la vilafranquina Olga Álvarez ha passat per la nostra emissora per parlar-ne. Comenta que es tracta d’una peça per a 10 intèrprets, que es trobaria a mig camí entre el cinema, la performance i la dansa. Una proposta artística que parla de violència, de la mort, de la sexualitat. Un espectacle que ella mateixa qualifica de demolidor.
Déu va crear el món en sis dies. El setè va descansar. El vuitè dia, l’ésser humà decideix agafar les regnes del seu propi destí… i s’autodestrueix. La violència és un acte intrínsecament humà, sinistre, ple de bellesa i sensualitat. Homes que semblen monstres, i monstres tan fràgils que semblen quasi humans.
El Vuitè Dia proposa imatges oníriques i escenes performatives que capturen fragments i essències de la violència humana. Imatges pertorbadores per la seva simplicitat, per la bellesa plàstica que poden arribar a configurar amb un cos mogut per la pulsió de la violència; i per la inquietud, la sensualitat o la fredor que poden arribar a despertar en qui el contempla.
Álvarez explica que és el primer cop que co-dirigeix, ja que fins ara sempre havia treballat més en solitari. Es mostra satisfeta del resultat, que la reflecteix també al 100%. Considera que s’ajusta a la seva manera d’entendre la creació artística i la dansa.
“El vuitè dia” es pot veure a l’Antic Teatre, al carrer de Verdaguer i Callís de Barcelona, del 16 al 19 d’aquest mes de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: