Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Institut Eugeni d’Ors participa aquests dies en diversos intercanvis lingüístics

L’Institut Eugeni d’Ors participa aquests dies en diversos intercanvis lingüístics

Des de primers de març, l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca acull dos alumnes de la regió de Montepeller, la Mathilde Pagès i el Julien Banet, que estaran al Penedès fins el proper 1 d’abril.

Són els companys d’intercanvi de les alumnes de 4t d’ESO de l’Eugeni d’Ors Beatriz Da Costa i Laura Agustín, que van ser a Montpeller i Ceret, respectivament, el passat mes de gener, practicant el francès. La Mathilde estudia castellà, mentre que el Julien estudia català.
Tots quatre han participat en un programa d’intercanvi de caire lingüístic entre l’alumnat de l’Acadèmia de Montpeller i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Es tracta de fer una estada en immersió en un centre escolar i en una família d’acollida. L’objectiu principal del programa és desenvolupar competències lingüístiques dels participants: francès per als alumnes del Departament d’Ensenyament, català i castellà, per als alumnes de l’Acadèmia de Montpeller.
Durant aquest curs pilot 2016 -2017, hi han participat 12 alumnes de 4t d’ESO. Aquests dies, precisament, l’institut Eugeni d’Ors té alumnes de francès participant en tres intercanvis diferents: la Bea i la Laura, que acullen companys de Montpeller, dues noies més, també de 4t d’ESO, que són al Quebec, i prop d’una vintena, sobretot del Batxibac, que estan aquesta setmana a Montauban.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: