Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola Arsenal celebra els 45 anys amb un seguit d’activitats formatives obertes

L’escola d’art de Vilafranca, l’Arsenal, celebra els seus 45 anys i ha previst un seguit d’actes oberts i gratuïts als quals s’hi pot participar amb inscripció prèvia.

La presentació dels actes s’ha fet a la sala de la taula rodona de l’ajuntament de Vilafranca amb participació de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, el coordinador de l’Àrea de Serveis a les persones, Ramon Zaballa i la cap d’estudis de l’Arsenal, Fina Raventós.

Xell Montserrat assenyala que és una celebració mirant cap al futur d’una escola que l’any 2013 es va municipalitzar i que recentment acaba d’estrenar unes instal·lacions remodelades, senyal de l’aposta que hi fa l’Ajuntament.

La regidora destaca els objectius de l’escola d’oferir formació de qualitat vinculada al territori. Una activitat que sovint es veu reconeguda amb premis als seus estudiants.

Montserrat també ha avançat que enguany l’ajuntament estarà present amb un estand propi al saló de l’Ensenyament promocionant l’escola Arsenal i l’escola d’Enoturisme.

La cap d’estudis, Fina Raventós, explica que s’han organitzat un seguit d’actes oberts a tota la vila i que es faran algunes accions vinculades a la relació amb el territori.

Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia. Van començar al febrer, amb l’artista visual, Sílvia Isach, amb un taller de mapping, i s’allargaran fins el juny. Entre d’altres amb una conferència de l’estudi de disseny gràfic barceloní Bendita Gloria, que es farà el 17 de març,o  una conferència del joier Marc Monzó, el 21 de març. També es faran accions de carrer, amb una cuita de Raku o un gravat gegant, al mes de juny.

Per la seva banda Ramon Zaballa ha volgut destacar també la trajectòria de l’escola al llarg dels 45 anys, assenyalant un moment clau, com va ser l’any 2013 el procés de municipalització.

En aquests moments l’escola Arsenal disposa de 180 alumnes inscrits en estudis de grau mig o superior, però al llarg l’any passen per les diferents activitats del centre uns 800 alumnes. Aquest mes de març, del 20 al 29 hi ha les proves d’accés als estudis reglats, proves necessàries per poder accedir a les preinscripcions el mes de maig.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: