Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca liquida el pressupost del 2016 amb un superàvit d’un milió d’euros

El Ple ordinari d’aquest dimarts celebrat a l’ajuntament de Vilafranca començava amb el debat de comptes.

En primer lloc el govern va exposar la liquidació del pressupost del 2016. S’ha tancat caixa amb un superàvit d’un milió d’euros. El regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, va explicar que el tancament en positiu ha estat possible sobre tot a la política de prudència i a la bona gestió dels diferents serveis municipals, perquè en realitat es van ingressar prop d’un milió d’euros menys del previst. En canvi es van fer uns estalvis propers als 2M€. Uns estalvis en subministres, seguretat social, en despeses financeres i també en un gran nombre de petites partides, que es van poder dur a terme sense reduir serveis.

El regidor del PP, Josep Ramon, va felicitar el govern per mantenir els comptes sanejats, però veient els estalvis va plantejar que potser en els anys anteriors no s’havia gestionat prou bé. També va assenyalar crítiques ciutadanes d’alguns aspectes com la il·luminació dels carrers.

Ramon Arnabat de VeC va apuntar algunes preocupacions davant del tancament de comptes. Per exemple els 6 milions d’euros d’impagats.

També va mostrar amb preocupació la poca reactivació econòmica que es podria deduir de la recaptació en l’IAE o l’impost de construccions.

En nom d’ERC, Josep Àlvarez, va recordar la crítica als pressupostos del govern, entenent que són poc agosarats i , veient el superàvit, que podien haver dedicat més recursos a l’atenció social.

Par part de la CUP, Maria Ferrerons, insistia que amb una previsió més acurada es podria haver fet arribar al ciutadà millores en els serveis, sense esperar al superàvit.

I el tinent d’alcalde, Francisco Romero, recordava que les finances municipals estan marcades per la normativa estatal i que és molt important tancar amb superàvit, per no ser intervinguts per l’estat.

I per cloure el debat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va assenyalar exemples d’altres governs municipals, com Barcelona o Berga, que també tancaven amb superàvit i els va posar com a exemple d’una política lògica de previsió.

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts va aprovar també amb el suport dels grups de CiU, PSC i PP, l’abstenció de la CUP i el vot contrari d’ERC i VeC, l’increment de preus de les ordenances corresponents a les Llars d’Infants, l’escola Arsenal, l’escola de música i la d’enoturisme. El govern va recordar que en els darrers anys han anat molt a la baixa les aportacions de la Generalitat per aquests conceptes, i es va proposar fer un augment no excessivament alt, per fer-les viables i sostenibles. Des de l’oposició es va reclamar la tarifació social per l’escola de música.

D’altra banda el Ple també va aprovar una modificació del pressupost, aplicant la meitat del superàvit de l’any passat en dues partides , especialment, amb uns 300.000€ per les obres d’urbanització de la llosa de les vies i una partida de 289.000€ per la rehabilitació del Claustre dels Trinitaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: