Dimecres, 28 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les JERC denuncien el mal servei de Monbus i reclamen inspeccions tècniques

Les JERC denuncien el mal servei de Monbus en el trajecte Vilafranca-Barcelona i reclamen inspeccions de la Generalitat per valorar retirar la concessió a l’empresa.

Segons les JERC, en els tres primers mesos de 2017 s’han denunciat 142 incidències en el servei de bus que ofereix Hispano Igualadina-Monbús entre Vilafranca i Barcelona a través de l’aplicació ciutadana #HispanoFail.

Les denúncies, segons explica el regidor vilafranquí Pere Sàbat, fan referència sobretot a tres àmbits: els retards i la manca d’informació sobre aquests, la desaparició de serveis que figuren als horaris, com el de dos quarts de set de la tarda de Barcelona a Vilafranca, i el mal estat de la flota de vehicles. Aquestes deficiències que pateix la ínia Vilafranca – Barcelona també són presents a altres línies. Per mostrar-ho, les JERC han engegat una campanya conjunta amb Igualada i Manresa.

Els republicans presentaran una moció al ple a l’ajuntament perquè el govern i la Generalitat prenguin mesures en una acció conjunta amb altres ciutats que també pateixen el “deficient servei de l’empresa gallega implicada en casos de corrupció”. Reclamaran que la Generalitat faci inspeccions tècniques a la flota de busos, que es faci públic el contracte de la concessió i que s’estudiï retirar aquesta concessió en cas que s’estigui incomplint.

Les JERC també demanen una eina fàcil i oficial que permeti presentar denúncies pel mal servei. La major part de les queixes es vehiculen a través d’#HispanoFail, una aplicació que no és oficial, tot i que el Departament la té en compte a l’hora de comptabilitzar les queixes dels usuaris.

A més del deficient servei, des de les JERC recorden que els màxims dirigents de Monbus estan immersos en processos de corrupció a Galícia, concretament a l’operació Cóndor. Un fet que consideren que “hauria d’inhabilitar a aquesta empresa a participar en processos públics per accedir a contractes amb l’administració pública”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: