Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jazz – The Story, és el primer cap de cartell del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2017

La superbanda, formada pels millor exponents del jazz internacional actual, es reuneix per celebrar els 100 anys del primer disc de jazz.

El públic del Vijazz tindrà el privilegi de ser testimoni del primer concert de la gira europea del conjunt nord-americà.

El febrer de 1917 es va publicar el primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa. Aquest disc va suposar per a molts el naixement del llenguatge musical que trasbalsaria el segle XX. Coincidint amb el centenari del primer àlbum, l’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès s’inaugurarà amb l’espectacle Jazz-The Story. Celebrating 100 years of jazz recording, a càrrec d’un conjunt nord-americà format per alguns dels millors exponents del jazz internacional actual.

La banda, que començarà la seva gira per Europa divendres 7 de juliol a l’escenari principal del Vijazz, oferirà un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz. Des dels anys 20 i 30 amb el ragtime i el swing, fins el bebop dels 40, el cool dels 50 i les noves formes que sorgeixen a partir dels 60 amb el jazz modal o el free, passant per les fusions amb la bossa nova, el latin i el rock.

Sota la direcció artística de Vincent Herring, destaquen noms d’absoluta referència com els saxofonistes James Carter i Eric Alexander, els trompetistes Jon Faddis i Jeremy Pelt, i el trombonista Steve Turre. I completa la banda una secció rítmica de divisió d’honor formada per Mike Ladonne, al piano i als teclats; Kenny Davis, al baix, i Carl Allen, a la bateria.

Els membres de la banda, reunits expressament per l’aniversari, han treballat amb artistes de l’alçada de Ray Charles, Art Blakey, Frank Sinatra o The Rolling Stones, entre molts altres.
L’11a edició del Vijazz se celebrarà el 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: