Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La intensa pluja va impedir que finalitzés la Rua de Carnaval de Vilafranca.

La carrossa de Sant Pere Molanta i la comparsa “Fantasia marina” de les Cabanyes han estat els guanyadors del 2017.

Aquest divendres es va celebrar la Rua de Carnaval de Vilafranca, però per primera vegada a la seva història es va haver de suspendre abans de la seva finalització.  Durant tot el dia es va estar pendent del temps. La organització va enviar un comunicat a totes les entitats participants, 25 carrosses i 10 comparses, explicant que a les set de la tarda es prendria la decisió definitiva. A les set era l’hora límit perquè més tard ja s’havia de procedir al tall dels carrers per on transcorre la rua. A les sis de la tarda el cel estava ennuvolat però no amenaçava pluja i després de consultar diverses previsions es va optar per mantenir la convocatòria, avisant que es començaria un quart d’hora abans, i que possiblement no es podria fer el lliurament de premis perquè pels volts de les dotze de la nit s’anunciaven pluges més intenses. Segons fonts del Servei de Cultura “les entitats majoritàriament hi van estar d’acord perquè no era possible ajornar més enllà la rua, primer perquè tant allunyada del carnaval no tindria sentit, i després perquè allargar una setmana més el lloguer d’equips de so i d’assegurances de les carrosses i comparses suposava una despesa inassolible per a les entitats”. Finalment es va optar per iniciar la rua, primer gairebé sense pluja, però immediatament va començar a ploure i cada vegada plovia amb més intensitat, de manera que a un quart de dotze de la nit es va optar per fer que les carrosses passessin directament de l’Avinguda de Tarragona a l’Avinguda de Barcelona, sense ballar pel mig de la rambla, i suspenent finalment la rua de carnaval.

També sota la intensa pluja i fort vent es va decidir no fer el lliurament de premis. Un fet que ja s’havia advertit als responsables de recollir els dorsals de cada entitat de produir-se la turmenta que finalment es va produir. L’organització ha avançat a la nostra emissora els guanyadors de cada categoria i lliurarà les plaques als responsables de les carrosses i les comparses quan vagin a recollir la subvenció corresponent, subvenció que rebran tots els grups que van participar a la rua, haguessin acabat o no el seu recorregut. El primer premi en la categoria de carrosses és per “Des de les profunditats” de Sant Pere Molanta. El segon ha estat per “La vie est belle” de Guardiola de Font-Rubí i el tercer per “La nit dels mussols” de Castellet i la Gornal. Pel que fa a la categoria de comparses el primer premi és per “Fantasia marina” de les Cabanyes, el segon per “Tribu vintage” de Santa Margarida i els Monjos i el tercer premi ha estat per “Paradís nocturn” de les Cabanyes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: