Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Innovi tanca el 2016 consolidant el seu creixement i apostant per projectes de competitivitat

L’Assemblea General Ordinària del Clúster Innovi s’ha celebrat a les dependències del centre Àgora de Vilafranca, i ha servit per tancar també els dos anys de mandat de Pere Escolar com a president.

Innovi va fundar-se l’any 2009 amb 16 socis, i en aquest moments ja en té 53. Manté la seva voluntat de promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.
Escolar, tot just abans de començar l’Assemblea, comentava que en aquests dos anys el clúster ha crescut en nombre d’associats i s’ha fet més transversal.
De cara al 2016-2019 s’han marcat diferents línies estratègiques com per exemple l’estratègia sectorial enfocada a la innovació, l’eficiència productiva i logística, la sostenibilitat, la modernització de les estructures empresarials i la capacitació, i el desenvolupament de mercat i del consumidor final. De fet, com explica Escolar, es gestionen diferents projectes que són d’interès per les empreses, buscant el benefici comú del sector.
Els propers dos anys, la presidència del clúster Innovi la ostentarà Jaume Mata. A desembre de 2016, el 75% dels socis de Innovi eren empreses, el 13% universitat i centres tecnològics, un 8% administració i un 4% associacions. Per tipologia de les empreses, un 47% són cellers, el 25% proveïdors, el 18% serveis auxiliars i un 10% consultoria i assessoria. Per tamany, més del 80% de les empreses són PIMES.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: