Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup de veïns del barri de l’Espirall ha iniciat una campanya per reclamar el centre cívic

Aquest dimecres el gimnàs de la plaça Doctor Bonet acollia una reunió convocada per un grup de veïns del barri amb el suport dels grups municipals de la CUP, ERC i VeC.

Sota una pancarta que deia “No a les retallades” una vintena de persones es va reunir per plantejar com ha evolucionat tot el procés del projecte de centre cívic dins de la llei de barris i per plantejar una campanya per la reclamació que l’equipament s’acabi construint. A la reunió hi participaven també regidors dels tres grups municipals a l’oposició.

Antonio Domínguez, de l’AMPA de l’escola Mas i Parera, explica que no estan conformes amb que l’ajuntament hagi acceptat que la Generalitat no compleixi amb els seus compromisos. Estan a favor del Casal de Joves de la Pelegrina, però consideren que aquest equipament no ha de ser a canvi del centre cívic. Els veïns creuen que cal plantejar una negociació de l’ajuntament amb la Generalitat, perquè consideren que si hi ha voluntat política es pot recuperar el projecte de centre cívic.

Per la seva banda, Teresa Baques, veïna que va participar en el comitè d’avaluació de la llei de barris, i recorda que a la última reunió que es va fer, fa dos anys se’ls va presentar l’avantprojecte de centre cívic. D’aleshores ençà no s’ha donat més explicacions al comitè. Per això demana que es retorni a la participació i al consens.

Els veïns estan convençuts que no es pot deixar passar la oportunitat històrica que ofereix l’aixopluc de la llei de barris per disposar d’un centre cívic, un equipament que és molt necessari per un barri que ha viscut diferents onades d’immigració, i un equipament que pot ser també molt important pel conjunt de Vilafranca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: