Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra debat sobre els efectes nocius de la reforma laboral

ERC ha celebrat un debat que desmunta la reforma laboral de la dreta que ha potenciat la precarització i impulsat el col·lectiu de treballadors pobres.

En el marc de la campanya “La República que farem” ERC ha celebrat aquest dimecres un debat amb el secretari general del departament de Benestar i Treball, Josep Ginesta i la vicesecretaria general i portaveu nacional d’UGT, Laura Pelay.

Laura Pelay, afirma que amb la crisi i les polítiques d’austeritat i la reforma laboral, els rics són més rics i la resta, més pobres.

Pelay va apuntar que l’actual marc laboral està promovent una nova classe social, la dels treballadors pobres, aquells que malgrat tenir feina a jornada completa no arriben a final de mes. En aquesta línia la portaveu d’UGT va denunciar l’absolut fracàs de la reforma lanoral i de les polítiques d’austeritat i va reclamar un increment immediat dels salaris.

Però va apuntar que també cal un increment de les pensions que en els darrers anys també han perdut poder adquisitiu.

Per això va comminar als partits polítics a promoure la derogació de la reforma laboral i la reforma de les pensions.

Per la seva banda Josep Ginesta, secretari general de la conselleria de Treball, Benestar i Famílies de la Generalitat, va afirmar que el model laboral és un dels àmbits on caldrà actuar més durant el procés constituent.

Ginesta va apostar per tal que Catalunya tingui un model a l’estil dels països nòrdics ja que “tenim una economia potent i competitiva amb indicadors iguals o superiors que molts estats europeus” fet que “ha de portar a un model de país just”. Ginesta va remarcar que “necessitem les eines i les competències per poder gestionar i fer-ho diferent que l’estat, ja que no respon a les necessitats dels ciutadans de Catalunya” i va afirmar de forma contundent que “les reformes laborals espanyoles han trencat el contracte social, ara cal que el tornem a cosir i la millor manera és fer-ho amb la República”.

El debat va estar moderat per Josep Àlvarez, sindicalista i regidor d’ERC a l’ajuntament.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: