Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Vilafranca vol recuperar la figura de Fèlix Balaguer, alcalde en temps de la República

Els republicans presentaran una moció al ple de l’ajuntament i organitzen, a més, actes, xerrades i un Memorial per dignificar la figura de l’alcalde republicà.

La moció compta amb diversos punts entre els quals es demana que es bategi el Saló de Plens amb el nom de Fèlix Balaguer; que es col·loqui una placa al carrer Ateneu, un dels centres del moviment obrer i republicà i on va néixer i viure l’alcalde Balaguer; i que l’Ajuntament dediqui un acte institucional a l’alcalde “com a símbol de les llibertats i dels valors democràtics”. També proposen que es faci un quadre amb la imatge de Balaguer i es retiri l’actual quadre d’Álvarez de Sisternas, alcalde durant la dictadura de Primo de Rivera.

Des d’Esquerra esperen, com va manifestar Mònica Hill “el suport de totes les forces polítiques del ple, perquè és una moció justa”.

Per la seva banda, l’historiador Raimon Soler, ha afegit que la moció ha estat impulsada per la Comissió Memòria, un espai vinculat a ERC i obert a tothom que hi vulgui participar.
El també historiador Salvador Campamà va definir la figura de l’alcalde Balaguer com “aquelles que haurien de recordar-se per la seva tasca, per la seva capacitat de transformació” i va remarcar la incidència que va tenir la seva obra de govern.

La campanya d’ERC per recuperar la memòria de l’alcalde de la República comptarà també amb dues accions a més de la moció. Per una banda el proper dimarts 4 d’abril a les 8 del vespre, a l’Agrícol, Campamà i Soler faran una xerrada sobre l’obra de govern dels anys de la República i sobre “com van fer bategar Vilafranca”. I per l’altra, tal com va explicar Montse Espinosa, presidenta d’ERC Vilafranca, per commemorar els 85 anys de la secció local, des d’ERC s’ha impulsat el Memorial Fèlix Balaguer que retrà homenatge a les persones que han treballat i col·laborat amb el partit a Vilafranca durant aquests anys. Aquest Memorial serà lliurat el proper dissabte 22 d’abril durant la Nit de la República que es celebrarà a l’Auditori municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: