Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Detingut un home per 23 furts i estralls de cablejat de telefonia a l’Alt Penedès i l’Anoia

Detingut un home per 23 furts i estralls de cablejat de telefonia a l’Alt Penedès i l’Anoia

Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Penedès van detenir, el dijous passat, a Mediona, un home espanyol, de 40 anys i veí de Sant Quintí de Mediona.

Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Penedès van detenir, el dijous passat, a Mediona, un home espanyol, de 40 anys i veí de Sant Quintí de Mediona, com a presumpte autor de 23 furts i estralls de cablejat de telefonia a diferents municipis de l’Alt Penedès i l’Anoia.

La investigació va començar amb les denúncies de robatoris de cable telefònic i de manera reiterada als mateixos trams de diferents municipis de l’Alt Penedès i l’Anoia. En concret, durant el primer trimestre del 2017, s’haurien produït 23 furts concentrats a les poblacions de Les Cabanyes, Mediona, Sant Martí Sarroca, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelles de Foix i també a 6 municipis de l’Anoia.  La valoració del material sostret, sense tenir en compte el perjudici provocat per aquests actes, és de a gairebé 60.000 euros.

A més dels perjudicis materials pel furt de cablejat de telefonia i els danys causats, cal mencionar els perjudicis que hauria creat la incomunicació per part dels usuaris d’aquest mitjà i el risc que això podria comportar en un cas d’emergència. Així doncs, a part del delicte patrimonial també hi un delicte d’estralls, ja que s’hauria creat una pertorbació greu en les comunicacions.

Els agents van realitzar un estudi de les vendes a deixalleries per tal de detectar el punt de compra del material sostret. En concret van detectar la venda en una deixalleria, per part d’una mateixa persona, durant l’any 2017, d’un total de 613 quilos de coure cremat i 65 quilos d’alumini sostrets. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: