Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP ha presentat a Vilafranca la “Guia de polítiques de ciutadania i immigració”

L’assemblea de la CUP de Vilafranca organitzava aquest dijous al vespre al Casal Popular la presentació a l’Alt Penedès de la “Guia de polítiques de ciutadania i immigració”.

Membres de la CUP de Vilafranca van conèixer la guia en el transcurs d’una escola d’estiu celebrada a Vilanova i van pensar que seria bo presentar-la també a Vilafranca com una eina útil per els municipis de la comarca.

La presentació va anar a càrrec del tècnic en immigració i professor de la Universitat de Girona, Pere Cortada, que és també membre del Grup d’Immigració de la CUP.

Cortada remarca que la guia és una eina per lluitar contra el racisme institucional que, malauradament, és present a molts municipis catalans.

La guia està adreçada a tota la població, però especialment a l’àmbit del municipalisme.

Aquesta guia ha estat realitzada per donar eines vàlides i respostes a l’actual marc legal regulat per les polítiques anti-immigratòries de l’estat espanyol. A més, pretén mostrar diferents propostes d’accions concretes per tal d’aixecar alguns dels obstacles que es pot trobar una persona immigrada en arribar al nostre país, sobretot, perquè en la nova república, no n’hi hagi cap.

L’acte es va celebrar sota el lema “Vilafranca, una vila per a tothom?” i la CUP proposava un debat de la gestió de la diversitat com a nou repte dels governs municipals. Des de la CUP consideren que els drets de les persones estrangeres són vulnerats i cal garantir les sobiranies sobre les vides de totes les persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: